חינוך ילדים

חוסר קשר עם בת בכור

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב, יש לי בת בת ה-11 ואני מוצאת את עצמי בקושי לתקשר עימה. אני לא מצליחה ´לאהוב´(?) אותה . כשחשבת על זה מצאתי שהסיבה היא שהיא מתנהגת בדיוק כמוני, וזה די מרגיז אותי. לעיתים לפני שאני אומרת משהו בראשי חולפת מחשבה מחר בטח אשמע את המשפט הזה ממנה. מה אעשה? אני יודעת שהכל תלוי בשינוי המידות הגרועות אצלי אבל זה כמו מעגל שאני לא מצליחה לצאת ממנו. הרבה פעמים אני אומרת לה אל תשכחי שאני האמא ואת הילדה. אל תתנהגי כמוני את לא אימא אבל הא ממשיכה. ההתנהגויות הם שתלטנות, ציוויים במקום בקשות , פרצופים של ברוגז או כעס וכו". מרגיז אותי התלונות הבלתי פוסקות שלה על כל דבר בעולם אפילו שהוא לא קשור אינו ואני מדגישה בפניה שוב ושוב זה לא עניננו, למה להתערב, או אם התלונות כלפי אחד מהאחים בד"כ אני מנסה להתעלם, או להגיד לה תתגברי את הגדולה. שום דבר לא עוזר לי אני יודעת שרק אני אעזור לעצמי שאלתי היא בעיקר לקבלת חיזוק ממכם ולדרכי פעולה. בכבוד רב מיכל כהן

תשובה

שלום וברכה

אכן בראש וראשונה עלייך לעזור לעצמך ולהיות דוגמא אישית.

מלבד זאת אני ממליץ מאוד לתת לה הרבה כבוד ושתרגיש שאת סומכת עליה ונותנת לה אחריות, בעז"ה מצבה ישתפר מאוד.

הביקורת השלילית הורסת וגורמת לה להרגיש לא מוערכת ולא אהובה.

בברכה - בנימין שמאולי