מצוות צדקהH

  • ט"ו סיון התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום וברכה, מזה זמן רב מסתובב סביב מקום עבודתי אדם פושט יד שצועק שמשפחתו רעבה ויש לו תינוק חולה. מכיוון ואיני מכירה אותו ולא יודעת אם באמת נזקק אני נוהגת לתת לו שקל (שגם בצורה זו אני שומרת תמיד שיהיה לי בע"ה צדקה לתת). היום כשנתתי לו, אחרי שמעולם לא אמר לי תודה או החווה בכלל איזו שהיא תגובה לעברי הגיב כלפיי בצורה לא נעימה שגרמה לי להרגיש שמזלזל בשקל שנתתי לו וגם שהערתי לו (לא באמת רציתי להעיר לו כמו שיבין...) שצריך לשמוח גם שנותנים לו שקל הוא רק הנהן בראש במבט מאוכזב. הוא הגיב לי בצורה בסגנון של "רק שקל?" עם מבט מאוכזב. מה עליי לעשות? איני רוצה לתת לו יותר מכיוון ואיני מכירה אותו ואת סיפורו ואני נוהגת באופן כללי לתת לכל פושט יד שאיני מכירה חצי-שקל או שקל או שנקל לפי מה שיש לי. מה שגם גרם לי להרגשת עלבון שגם בעקבות המקרה פנה אליי בחור ושאל כמה נתתי לו ושאמרתי לו שקל גם הוא הגיב כלפיי בצורה שהרגישה לא נעימה של רק הנהון כזה. האם להמשיך לתת לו שקל או להפסיק לתת לו? הוא ממש גם לי להרגיש כעוסה ולא נעים על היחס. הייתי פגועה וסיפרתי לבעלי מה קרה והוא אמר לי שהוא חוצפן ולא מגיע לו יותר שאתן לו...

תשובה

שלום וברכה
מצווה שתעבירי על המידות ותתני לו חצי שקל או שקל ואת לא חייבת להוסיף לו כלום מעבר לכך.
בעז"ה בזכות הצדקה וההכנעה, תיוושעי בכל הישועות.