ילקוט יוסף והרב עובדיה

  • י"א סיון התשע"ו

שאלה

שלום שמעתי שאומרים שהרב עובדיה אמר שכל מה שכתוב בילקוט יוסף ובספרי הרב עובדיה בתור חומרות הם עיקר הדין לבני תורה ותלמידי ישיבות. ובעיקר אומרים את זה לגבי היתר מכירה שאסור לגמרי לבני ישיבות. האם יש מקור לדבר?

תשובה

שלום וברכה
בהיתר מכירה הדבר לא נכון. הרב סבר שההיתר הוא היתר אמיתי שאין להוציא יותר מידי כדי לקנות ירקות אחרים. אולם ידוע וכמדומני שמרן עצמו אמר זאת כמה פעמים שהרבה מקולות מרן לא היו אלא לאנשים פשוטים. בילקוט יוסף כל פעם שההיתר הוא רק בדיעבד הדבר מפורש שמותר אבל ראוי להחמיר וכדו' על כן דברים שמובאים בפשטות להיתר בילקוט יוסף בל שום הסתייגות של בעל נפש וכדו' ניתן לסמוך על זה לכתחילה ללא כל חשש.