חלבי בקופסא בשרית

  • ו' סיון התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום וברכה, חמותי מביאה לי לפעמים מאכלים חלביים קרים בקופסאות בשריות למרות שאני מבקשת ממנה קופסאות חלביות. היא טוענת שהקופסא נקייה ומשמשת לבשר רק מעת לעת ולא שמה בה מעולם דברים חמים (למרות שכבר בעבר נתנה לי קופסאות בשריות חמות). מה עושים לגבי המאכלים? האם מותרים באכילה? מה ניתן לעשות להבא? היא ממאנת להקשיב והפתרון היחיד האפשרי הנוסף הוא אף פעם לא לקחת ממנה חלבי מה שיגרום אולי לאי נעימות.

תשובה

שלום וברכה
תוכלי לקחת ולהעביר מיד לקפסא אחרת. ניתןלאכול את כל מה שהיא מביאה אם היא ידועה לך כשומרת על כשרות בבישול וכו'.