האם מורתי נהגה נכון כאשר לא נתנה לי לעמוד בעת הצפירה?

  • ב' אייר התשע"ו

שאלה

שלום הרב, אני לומדת בבית ספר ( תיכון) חרדי, המורות מתנגדות מאד שהתלמידות יעמדו בעת צפירת יום הזיכרון, בעת הצפירה עמדתי והמורה צעקה ואיימה שאסולק מבית הספר אם אמשיך לעמוד, התיישבתי בכוח, ופשוט התחלתי לבכות , הרגשתי עוול נורא, האם נהגתי אני נכון? האם מורתי נהגה נכון? אשמח לתשובה!

תשובה

שלום וברכה

בכל הדברים האלו צריך לשתוק וללכת כמנהג המקום. הרי באמת אין כל תועלת בעמידת הדום, כל עמידת הדום של יהודי ירא שמיים היא רק כדי לא לפגוע באלו שיש להם אחים/ בנים שכולים וכדו', כאשר את בבית ספר שיש בו רק שומרי מצוות אין כל עניין לעמוד.

למרות הכל זה ברור שהמורה לא אמורה לצעוק עלייך ולאיים עלייך.

בהצלחה,