אמונה

התחזקות/חזרה בתשובה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, 1. מה ההגדרה של חוזר בתשובה? 2. האם יש ´טקס´ מסוים כדי לחזור בתשובה או פשוט לחיות אורח חיים דתי. קצת עליי: אני בן 20 ואני חייל. במהלך השלוש שנים האחרונות אני עברתי שינוי וחיפשתי את עצמי במובן הרוחני וניסיתי לחפש ולראות באיזה עולם טוב לי: העולם החילוני או העולם הדתי רוחני. אני בא מבית מסורתי, ממוצא תימני, כאשר מגיל צעיר חונכתי כי בערב שבת הולכים לבית כנסת, חוזרים ועושים קידוש וארוחת ליל שבת וברכת המזון וכו". כמו כן חוגגים את מועדי ישראל וצמים ביום כיפור. אך מאידך, לא שמרנו שבת, יצאתי לבילוי בשישי-שבת, וגם מקום מגורי הינו בסביבה חילונית שלא שומרת מסורת כל-כך, כמו כן גם הבית ספר וחברים. במהלך י´א התחלתי לחפש את עצמי ואת המשמעות שלי בחיים. גם התעוררה אצלי בעייה בריאותית וזה חיזק אותי מבחינה רוחנית. הכרתי חברים, שהם במקרה תימנים ומהעדה שלי, שחלק שומרים שבת ונחשפתי קצת יותר לדת ומאז זה לא זר לי, אלא דווקא התחבבה עליי המסורת התימנית, והתפילה התימנית בבית כנסת ועוד. בשנה האחרונה התחלתי לשמור שבת במלואה עם אבא שלי, אצל סבתא שלי ודודים שלי. למדתי לקרוא בתורה ואני משתדל לעלות כל שבועיים לקרוא ולתת צדקה לבית כנסת (כי אנחנו קונים את תפילות). כל סיום ארוחת שבת, אנחנו קוראים מדרש תנחומא ודנים בדברי תורה. התחלתי להניח לפחות פעם בשבוע תפילין. הפסקתי להיכנס לאתרי טומאה וכך גם הכרתי את אתר הידברות והתחזקתי ולמדתי והמשכתי. השנה לכבוד חודש אלול וראש השנה ועשרת ימי תשובה, החלטתי כי אני שם כיפה על הראש תמיד, ומתפלל 3 תפילות ביום ב´ה, קורא ברכות השחר, נוטל ידיים בבוקר, קורא קריאת שמע על המיטה, מברך על כל מה שאני אוכל ושותה, מברך אחרי שהייה בבית הכיסא, מברך בירכת המזון ומשתדל כמה שיותר להמשיך בדרך. עד כאן. נחזור לשאלותיי, האם אני נקרא חוזר בתשובה? והאם עליי לערוך ´טקס´ כלשהו שאני חוזר תשובה רשמית? בברכת שנה טובה וחתימה טובה.

תשובה

שלום וברכה

אשריך שזכית לקבל את עול המצוות, כדי להיקרא עבד ה´ אין צורך בשום טקס, קבלת המצוות בינך לבין קונך הוא הטקס היחיד שעושה את האדם לירא שמיים.

אתה נקרא יהודי שומר מצוות במלוא מובן המילה.

בהצלחה בהמשך דרכך - בנימין שמואלי