שאל את הרב - כללי

מספר שאלות מדולב

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום קריאים לי דולב אני בן 15 ולפני בערך 2 היתחלתי להתחזק בדת אבל אם הזמן כצת היתבלבלתי בהרבה נושאים ולן יש לי מספר שאלות, 1.האם יש דבר כזה חטא בעולם הוירטואלי{משחקי מחשב,טלויזיה,וכו}. 2.האם אחרי שאני אומר בתפילת אמידה את 18 הברכות אני צריך אם אני רוצה משהו משלי או שהברכות שאני מברך בתפילת 18 רפואה וכו זה על כלל עם ישראל. 3.בזמן האחרון יש לי בעיה שברגע שאני רואה סמל של עם אחר זה גורם ליצר שלי לשגע אותי שאני חוטא מה אני יכול להשות. תודה רבה על העזרה וסליחה אם יש שגיאות כתיב

תשובה

שלום לך צדיק יקר

1. עיקר החטאים זה בצפייה בדברים אסורים.

2. התפילה מדברת על הכול אולם אפשר להוסיף בקשות אישיות שלך בתפילת שמע קולינו לפני כי אתה שומע.

3. תאמר ליצר שאתה שואל רב, ואם זה לא איסור את ה לא מפחד.

זה דרכו של היצר לנסות להחמיר בשטויות כדי להוריד אותך מהעיקר.

גמר חתימה טובה עלה והצלח - המשך להתעלות עוד ועוד - בנימין שמואלי