כיפור - אפשר לצחח שינים ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד מה המצב ? שאלותי הן האם אני יכול לצחצח את שיני או לשתוף את פי במי פה,כי אני לא רוצה להתפלל עם ריח וטעם רעים מהפה,זה מפריע לי הרבה מאוד זמן ורציתי לשאול מדוע מקפידים כל כך שתפילין לא יפלו אני מבין שיש בהם קדושה מסוימת אבל אמרו לי שאני צריך לצום אם הן נופלות לי,זה נראה לי קצת יותר מדי... ואם אפשר להסתיר את הציצית מתחת לבגדים?,כי אני עושה דברים שלא הולמים את הציצית וכשאני עושה אותם אני מרגיש לא בנוח אבל אני לא יכול להסתיר אותה כי רגילים אלי שאני עם ציצית אז....

תשובה

שלום וברכה

אסור.

התפילין יש בהם קדושה כגדלה ביותר והם נושאים את שם ה´ ועל כן יש  לצום אם הם נפלו מידינו.

כל תכלית הציצית היא להזכירך שלא תחטא ומה טוב שהציצית מעורר אותך שלא לחטוא, ובכך תינצל מהחטא.

יצויין שהרב עובדיה יוסף סבור שיש להסתיר את הציצית ואלם כמדומני שלך גם הרב עובדיה יוסף יסכים שחובה עליך ללכת בציצית מגולות בכל היום.

בברכה - בנימין שמואלי