שאל את הרב - כללי

העולם הבא:}

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום כבוד הרב, השאלה שלי נוגעת לנושא של העולם הבא. הרי ידוע שהעונש הכי קשה בשמיים הוא הבושה. מעשים שעשית שמהם לא ניתן לברוח. השאלה שלי היא- איך אפשר ´למחוק´ את המעשים האלו? אם אדם עשה דברים בחייו שהוא מאוד מתבייש ומצטער עליהם, מה עליו לעשות כדיי למחוק זאת? זה בכלל אפשרי? תודה רבה וחג שמח שירה.

תשובה

שלום וברכה

התשובה מוחקת את כל העבר וכל חטאייך אינם נזכרים עוד, ולא עוד אלא שבתשובה מאהבה העונות נהפכים לזכויות, וכל חטא מאיר כמצווה.

התשובה היא בחרטה עמוקה על העבר וקבלה לעתיד שלא לחטוא עוד ולהתוודות בפה על החטא לפני בורא עולם.

גמר חתימה טובה - בנימין שמואלי