תרומה למשפחה

  • כ"ז ניסן התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, האם כשאני נותנת סכום כסף לבן משפחה (אמא, בת דודה וכד') לפי בקשתם, זה נחשב כמעשר? בנוסף, האם כשאני תורמת מעשר, זה ממשכורת שאני מקבלת כל חודש? ואם אדם עצמאי ואין לו משכורת קבועה? דבר אחרון, האם יש ברכה מסוימת שיש לומר לאחר שתרמתי? ואם מדובר במספר תרומות בחודש יש לומר הברכה לאחר כל תרומה? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אם הם עניים ניתן לחשב ממעשרות. להורים אין לומר שהכסף מכספי מעשר ואם יש לך כסף חוץ מהמעשר, עדיף לתת את הכסף להורים שלא ממעשר.

תורמים מעשר מכל כסף שנכנס במשך החודש.

עצמאי יפריש כל פעם שהוא מרוויח כסף או שיעשה חשבון אחת לכמה זמן ויתן את המעשר לפי החשבון.

אין ברכה מיוחדת מלבד לכוון שהכסף הוא למעשר למצוות צדקה.