צום לאחר לידה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה השבוע נקבע לי תאריך לניתוח קיסרי ב´ה: בספטמבר 24 שבוע הבא ז´א יום חמישי לאחר ראש השנה, כאשר כיפור יוצא ביום ראשון שלאחר מכן רציתי לדעת מה הדינים לגבי יום הכיפורים, לצום או לא ואם לאכול או לשתות באיזה מינון תודה שנה טובה

תשובה

שלום וברכה

ניתוח קיסרי נחשב לניתוח בינוני, שאחריה אסור לצום עד שבעה ימים לאחרי הניתוח. לכן אם תעברי ניתוח קיסרי ביום חמישי שאחרי ראש השנה תהיי פטורה ואסורה לצום ביום כיפור.

עלייך לשאול לרופא אם מספיק לך לאכול ולשתות פחות מהשיעור.

30  סמ"ק מאכל.

40 גרם משקה.

עיקר הסכנה בצום אחרי ניתוח מהחשש של כרישי דם העולים לעבר הריאות, והפתרון לזה הוא שתיה, ולכן אין להחמיר בזה, ויש לעשות כהוראת הרופא.

בהצלחה, ובמזל טוב - מנשה ישראל