פירוש הרמבן

  • כ"ו ניסן התשע"ו

שאלה

שלום רב! אני לומדת לבגרות בתנך ויש לי שאלה בקשר לרמבן ואבא שלי לא יהיה בבית עד שבוע הבא, כך שאין לי את מי לשאול. האם אפשר בבקשה שתסבירו לי את הרמבן של דברים פרק א פס כה על המילים "טובה הארץ"? תודה רבה, די דחוף...

תשובה

שלום וברכה

הרמבן מסביר שהמרגלים ויהושע וכלב הסכימו כולם שהארץ טובה מאוד ובזה לא היה מחלוקת, המרגלים המיסו את לבב העם שהעם היושב בכנען חזק מידי ואי אפשר לנצחם ויהושע וכלב טענו מנגד שאף אם תושבי הארץ חזקים, בורא עולם חזק מהם וכיוון שהמרגלים ראו שעם ישראל משתכנעים מדברי יהושע וכלב, באו המרגלים בטענה חדשה שאותה לא שמע משה רבינו שהארץ היא מסוכנת והאנשים מתים שם ללא הרף. דבר זה לא אמרו העם בפנ משה מאחר והדבר כבר היה מוכחש מדבריהם הראשונים שאמרו שטובה הארץ מאוד מאוד.