השתתפות אם בחתונת בתה בשנת אבלות

  • כ"ד ניסן התשע"ו

שאלה

אני ובן זוגי מתחתנים עוד חודשיים וסבתא שלנו נפטרה לפני שבועיים, אמא שלו לקחה מאוד קשה את העניין ואנחנו לא יודעים מה לעשות עם החתונה כי אנחנו רוצים שהיא תשתתף ותשמח איתנו גם, אמרו לנו שהיא צריכה להיות כמו מלצרית בחתונה ואסור לה לרקוד ולאכול.. מה הדין לגבי אבלות של אם החתן? אבקש תשובה לפי הרב עובדיה יוסף זצ"ל. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל, מותר לאם החתן להשתתף בחתונה שלכם, ולאכול ולרקוד עם הנוכחות בחתונה כרגיל. ואין צורך שהיא תשמש כמלצרית בחתונה. והיתר זה כולל גם את כל הסעודות שמתקיימים במהלך שבעת ימי המשתה (יעויין שו"ת יביע אומר חלק ט' חלק יורה דעה סימן מג, וחזון עובדיה אבלות חלק ב' עמודים שלט-שמד).

בברכת מזל טוב,

הלל מאירס