האם מותר לשתות מים שהיו ליד המיטה?

  • כ"ד ניסן התשע"ו

שאלה

שלום רב, באיזה מקרים אסור לשתות ממים שהיו ליד או על המיטה? תודה ושבוע טוב ומבורך ;)

תשובה

שלום רב,

לכתחילה יש להיזהר מאוד שלא יהיו מים (וכל סוגי אוכל ושתייה) - אפילו כשהם מכוסים בתוך בקבוק - מתחת למיטה בזמן שישנים עליה, ואפילו אם הם נמצאים מתחת לחלק המיטה שלא ישנים עליה, אולם בדיעבד אם עשו כן, מעיקר הדין המים מותרים בשתייה. ומכל מקום היות שמדובר בהפסד מועט ביותר נכון מאוד שלא לשתות ממים אלו.

מקורות: ראה מסכת פסחים (דף קיב עמוד א) ושלחן ערוך יורה דעה (סימן קטז סעיף ה) וש"ך (סק"ד) ושו"ת יביע אומר חלק א' (חלק יורה דעה סימנים ט-י) וחלק י' (חלק יורה דעה סימן יא, ד"ה אחרי) והליכות עולם חלק ז' (עמוד רט).

בברכה,

הלל מאירס