שאל את הרב - כללי

איפה מוזכר בתורה דגל ישראל?

  • כ"ט ניסן התשפ"א

שאלה

בס"ד שלום, יש לי כמה שאלות לעניין דגל ישראל, ואשמח אם תוכלו לענות עליהן: 1. איפה מוזכר בתורה דגל ישראל? 2. מי הראשון שהכין דגל ישראל והאם זה קשור לדגלי 12 השבטים? 3. הבנתי שאצל חלק מהגוים כאשר יש להם דגל קרוע הם קוברים אותו, האם יש אצלינו הלכות כיצד לנהוג בדגל ישראל? 4. האם מותר לגוי לשאת את דגל ישראל? 5. האם אפשר לתבוע לדין תורה את מי שמבזה את דגל ישראל? תודה מראש

תשובה

שלו וברכה

דגל מדינת ישראל אין בו כל קדושה ואין בו שום הלכה, ולא מוזכר בשום מקום בתורה.

בהצלחה,