האם קיים גזל בדבר שאין בני האדם מקפידים עליו?

  • ה' אדר ב' התשע"ו

שאלה

לרב שלום, רציתי לשאול פעם לקחתי קולב בטעות מאחת החנויות בב"ב, איני זוכרת את שם החנות וגם לא יודעת היכן הקולב, השאלה היא האם זה חפץ שבני האדם מקפידים עליו? והאם קיים חשש גזל לדבר שאין בני האדם מקפידים עליו? דבר נוסף - בצעירותי בעוונותי הרבים הייתי עולה לאוטובוס, ולפעמים לא משלמת איך אפשר לתקן את עוון הגזל הנורא?

תשובה

שלום וברכה

ראוי לתת לצדקה לצורכי רבים כמחיר הקולב לצאת ידי כל ספק.

מאחר ונסעת כנראה עם דן ראוי שתשלמי לדן כמה פעמים ללא שתצטרכי לשלם כגון לקנות נסיעות בודדות למרות שיש לך חופשי וכדו' ובכך תכפרי על הגזל הישן.