האם יש איסור נגיעה באישה גם בגיל 50?

  • ד' אדר ב' התשע"ו

שאלה

בס"ד לרב שלום אני חוזרת בתשובה והתחלתי לשמור צניעות והולכת עם בגדים צנועים אך לא עם כיסוי ראש. אני אלמנה בת 50 ואין לי כבר צורך לטבול ,כי אין לי נידה. הכרתי בחור שהצהיר שזה למטרת נישואין אך הוא לא מוכן ללא נגיעה ולטענתו אנו כבר מבוגרים ואני כבר לא צורכת טבילה אז זה שונה מנערה. טענתי שבשום אופן לא. רציתי לדעת אם נהגתי נכון והאם לגיל יש משמעות של איסור נגיעה? אודה לך על תשובתך בהקדם

תשובה

שלום וברכה

את צודקת מאוד.

א, אסור בהחלט לגעת בכל גיל ובכל זמן.

ב. אם לא טבלת לטהרתך במחזור האחרון, את בוודאי נידה גמורה וחייבת בטבילה.

ג. בכל מקרה לפני חתונה מחודשת תצטרכי לטבול.

נשמח לסייע לך.

בהצלחה,