אוכלין ומשקין שהיו מתחת למיטה

  • ד' אדר ב' התשע"ו

שאלה

יש ברשותי שקית עם דבר מאכל והוא היה למרגלות המיטה. בבוקר ראיתי שהוא נכנס מעט פנימה (השקית גדולה מדי בכדי להיכנס בשלמותה) ושמעתי שלא טוב לאכול מזון שהיה מתחת למיטה. יש לציין שככל הנראה לא ישנו מעל הפינה שהוא היה תחתיו. מה אפשר לעשות עם המזון? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לכתחילה יש להיזהר מאוד שלא להניח אוכל ושתייה מתחת המיטה בזמן שישנים עליה, אפילו אם הם עטופים בשקית, ואפילו אם הם נמצאים מתחת לחלק המיטה שלא ישנים עליו, אולם בדיעבד אפשר להקל לאכול ולשתות מהם.

מקורות: ראה במסכת פסחים (דף קיב עמוד א) ובשלחן ערוך יורה דעה (סימן קטז סעיף ה) ובש"ך (סק"ד) ובשו"ת יביע אומר חלק א' (חלק יורה דעה סימנים ט-י) וחלק י' (חלק יורה דעה סימן יא, ד"ה אחרי) ובספר הליכות עולם חלק ז' (עמוד רט).

בברכה,

הלל מאירס