האם לאבא מותר לקחת כסף בלי רשות

  • ג' אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום רב, שמי אור, השתחררתי מצה"ל לפניי כשנה וחצי כלוחם ולכן קיבלתי מענק גבוהה, אותו רציתי לחסוך ללימודים ורכב. כשהשתחררתי אבי ביקש ממני להלוות לו מחצית מהסכום והוא יחזיר לי בסוף החודש. מאז עברה שנה וחצי והכסף לא חזר.. בהתחלה ביקשתי ממנו רבות אך ראיתי שקשה לו ואף החל לתקוף אותי בחזרה בטענה שהוא דואג לי כבר 23 שנה. לפניי כחודש חזרתי מטיול של חודשיים. לפניי צאתי לטיול גיליתי סכומים גבוהים יוצאים מהחשבון שלי למס הכנסה ועורכת דין. התברר שאבי לקח את האשראי שלי בלא ידעתי ושילם איתו חובות, דבר שהכניס אותי למינוס לאחר מכן בטיול. הוא טען שהתבייש לבקש ממני ואני כבר הייתי אחוז כעס והרגשתי שאבי גנב ממני. הוא החזיר חלק מהסכום אך עדיין יש ברשותו סכום גבוה שלא החזיר ואני בהחלט זקוק לכסף. בנוסף לכך אני מרגיש שאיני יכול לסמוך עליו ולא מתקשר איתו כמו בעבר. מה אוכל לעשות? איך עליי להתנהל בעניין מבחינת הלכה? אני מבין שההלכה תצווה לכבד את אבא שלי אבל כבר מאד קשה לי עם כל מה שקרה. תודה.

תשובה

שלום וברכה

מצווה לכבדו כמו שהיה ולעניין הכסף שהוא לקח ללא רשות מותר לתבוע אותו בפני רב ולהגיע לדרך נכונה לתשלום החוב או שתדבר איתו בנחת ותעשה איתו הסדר תשלומים.