איך מצליחים להימנע מלשון הרע?

  • ג' אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום,

אני מתחרטת בכל פעם מחדש שאני מדברת לשון הרע. התחזקתי בזה בזמן האחרון, וקשה לי לשנות את ההרגל הזה בעבודה. למעשה, אני לא רצה לדבר, אבל בעבודה הבנות מספרות וכאילו מתייעצות, וזה נגרר לשיחה שלמה כשאני בעצם מנסה לחזק, אבל גם נכשלת בזה. אני מתחרטת פעם אחר פעם.

גם אם מישהי תספר על אחרת ואני לא אענה כמו שניסיתי, היא תשאל שוב ושוב מה דעתי... אני כמו הפסיכולוגית שלהן בעבודה. זה ממש חורה לי. מה לעשות?

תשובה

לכבוד השואלת,

 סליחה על האיחור בתשובה.

הייתי מייעץ שתאמרי לעצמך קודם שאת נכנסת בבוקר, שאת גומרת בלבך שלא להאמין בכל הדברים השליליים שיספרו שם.

אח"כ כשהן שואלות את דעתך, הייתי מייעץ תמיד להגיד שנראה לך שעשו כן בכונה טובה, מבלי דעת, וכו', דברים שידונו את הנידון לכף זכות, וכמו שנצטוינו בתורה: "בצדק תשפוט עמיתך".

ואולי מתוך שהן נשמעות לך, את תסובבי כל פעם את המבט שלהן לדון לכף זכות  - או לפחות שלא לדון במאה אחוז לכף חובה - ובזה את עוד מזכה אותן.

בברכה,

רב נחום