תפילה וברכות

נשמת כל חי<<<

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. רציתי לשאול אותך כמה שאלות: 1.מתי צריך לקרוא את תפילת נשמת כל חי? 2.יש לי רצון גדול מאוד לשמור שבת וכל המשפחה שלי מצד האבא שומרת שבת אך ההורים שלי לא שומרים שבת ואני ניסית שמרתי כמה שבתות ואז החלטתי שקשה לי כי משעמם לי ואם הם רוצים ללכת לטייל בשבת אז אני לא יכולה להישאר לבד בבית וגם לי בא לצאת. גם אין לי חברות ששומרות שבת שאני יכולה להעביר איתן את זמני והשבת חשובה לי עד מאוד!!! מה עלי לעשות?תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

את תפילת נשמת כל חי יש לומר בכל יום שבת וחג.

אכן גדולה היא מעלת השבת עד מאוד ומבואר בגמרא שבורא עולם רצה לתת לעם ישראל מתנה לאחר יציאת מצרים וכך אמר ה´ למשה מתנה טובה יש לי בבית גנזי ושבת שמה לך והודיעם.

דהיינו בורא כל העולמות שכל העולמות שלו והכול בידו מחפש מתנה לעם ישראל והוא נותן להם את המתנה הטובה ביותר שיש לו והוא השבת.

ומי פתי ישליך מתנה יקרה וקדושה זו>את יכולה ללכת לטייל עם חבירות שלא שומרות שבת או לבקר אותם שלא ברכב.

כמו כן מומלץ מאוד ללכת לבית הכנסת בליל שבת או ביומו וכך השבת תתמלא ברוחניות.

כמו כן אפשר לנסות להתארח אצל קרובים שומרי שבת ובכך תחושי בנשמתך את מעלת השבת.

ובכל מקרה זכרי את גודל מעלת השומר שבת וכל קושי שווה לעמוד בו.

בברכה - בנימין שמואלי