חלומות והתחזקות

  • ב' אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב. בתקופה האחרונה אני נמצא במגמה של התחזקות. מתפלל המון על מציאת זיווג של אישה צדקת (ולזכות לילדים יראי ה' וחכמים בתורה)(שר לעצמי כל הזמן "וזכני לגדל...") וגם מתפלל על להיות חכם בתורה (לצערי אני לא מצליח לזכור את מה שאני קורא(והבעתי לא פעם וגם ביום רביעי האחרון בפני רב קינאה באותם תלמידי חכמים שזוכים לדעת את התורה כולה בעל פה...)(דיברנו על מידת הענווה ועל זה שאסור לקנא) השבת חלמתי שאני נמצא בבית כנסת ואדם כהה עור מנסה לגנוב כסף מהקופה של בית הכנסת ועקבתי אחריו לאורך הקריאה בתורה שהוא לא מצליח (כולם היו עסוקים בקריאה)(למרות זאת אני זוכר שגם אני ראיתי את הכתב בסידור של הקריאה (התעוררתי במילים "יגל ליבי בישועתך") הסקתי שקראו בתורה את התהילים כנראה. הייתי שמח לדעת במה מדובר. (בלחן של השיר הדתי "אבא אני רוצה לדעת שאתה אוהב אותי")(שאבא בשיר הכוונה כנראה לבורא עולם) אני לא בטוח אם ראיתי בחלום או לא את הגבהת ספר התורה. אני בדרך כלל אל זוכר חלומות כך שהדבר תמוהה בעיני מאוד.

תשובה

שלום וברכה

ה' יעזור שהתפילות שלך יתקבלו בברכה.

החלום מרמז שהיצר הרע לא מצליח עליך בשום צד ואתה וזכה לישועת ה' בכל עת ברוחניות ובגשמיות.