מה עושים אם בת הזוג רוצה להדליק חשמל בבית בשבת וחתונה בדרך..

  • ב' אדר ב' התשע"ו

שאלה

אני רווק בן 46 בעל תשובה והכרתי בחורה מסורתית. לא שומרת שבת. אנחנו לפני חתונה. הבת זוג מקבלת שאני שומר שבת ואני מקבל שהיא לא. הבעיה כשנחיה ביחד לאחר חתונה, היא רוצה חופש להדליק חשמל בבית בשבת. הסכמנו קודם שמחוץ לבית שאם רוצה ליסוע וכדומה, שתעשה מה שרוצה ועמדתי שהילדים ישמרו שבת. בסוף קיבלה. אך אינה מוכנה לוותר על "לשמור שבת בבית" מצידה ורוצה חופש להדליק חשמל בשבת, בויילר, טלויזיה וכדומה. ואני מעוניין שהבית יהיה שומר שבת ושמחוץ לבית תעשה מה שרוצה. היא לא מסכימה וניאלץ לוותר על החתונה ולהפסיד אותה. מה עושים? מוותרים לה לטובת זיווג ושלום בית או פורשים ממנה? יש לציין שיש אהבה וכימיה בכל פרט לזה. תודה.

תשובה

שלום וברכה

תסכם איתה א. שעד שהילדים גדלים היא יכולה גם בבית לחלל את השבת. משהילדים יהיו בני שנתיים היא לא תחלל שבת בבית בפניהם בשום מצב.

ב. שהיא תסכים לבוא איתך לסופ"ש של ערכים או צוהר וכדו' כדי שתבין את החשיבות שיש בעיניך לדברים שבעיניך הם עקרוניים וכך היא תוכל להתחשב בדברים החשובים לך.