תפילה וברכות

סדר היום זמני הסליחות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! מחר מתחילים ימי הסליחות ויש לי שאלה לגבי הימים האלה.... אם אני הולך לסליחות שמתחילות בשעה 4 בבוקר.... האם כשאני מתעורר אני צריך להגיד גם ברכות השחר וגם ברכות תורה אפלו שעדיין לא עלה עמוד השחר והאם אני צריך ליטול ידיים עם ברכה? ואם אני הולך לסליחות שמתחילות ב- 12 וחצי בלילה ואני נשאר ער עד לסליחות האם אני צריך לקרוא קריאת שמע שעל המיטה לפני שאני הולך לסליחות (כלומר לפני חצות הלילה) או שאני יכול לקרוא אחרי שאני חוזר מהסליחות בלי שם ומלכות ומתי במקרה כזה אני צריך לקרוא ברכות השחר והתורה לפני הסליחות? או אחרי שקמתי בבוקר לשחרית? או גם וגם....? תודה רבה רבה מראש עלו והצליחו רועי משה.

תשובה

שלום וברכה

אם אתה קם בארבע בבוקר אפשר כבר לומר את כל ברכות השחר ויש ליטול ידיים עם ברכה, ולומר את ברכות התורה. יש לומר קריאת שמע ללא שם ומלכות לפני השינה, ואין לקרוא אם שם ומלכות לפני חצות. ורק לאחר שתקום בבוקר תאמר את כל ברכות השחר.

בברכה - בנימין שמואלי