האם מותר להחליף פלאפון כשר לפלאפון כשר משודרג במצלמה ועוד..?

  • כ"ט אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, ברוך השם לפני מספר שנים עברתי מפלאפון מתקדם עם וואצאפ מצלמה וכו'.. לפלאפון פשוט ביותר עם הכשר של ועדת הרבנים לתקשורת. ברוך השם אני שמחה בכך וזה פינה לי הרבה זמן שהיה מבוזבז על ההתעסקות עם הפלאפון. אבל כעת, לא פעם קורה שאני מרגישה צורך גדול לצלם ולשלוח תמונות (לאמא, ולחברה קרובה) על מנת שייעצו לי בבחירות שונות.. מה גם שמאז שיש לי בנות ברוך השם, אני מרגישה החמצה פעמים רבות לצלמן, כשהמצלמה לא ברשותי.. האם הרב חושב שאוכל להחליף את הפלאפון שלי לאחד מתקדם יותר עם מצלמה והודעות (כפי שראיתי כאן באתר) או שזו תיהיה ירידה רוחנית מצידי? תודה לכבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

לדעתי זה לא כדאי כשאין צורך אמיתי לפרנסה. תשמחי שאת מנותקת מכל קשר לעולם זה וה' הטוב ישיב לך בכפל כפליים.