סדנאות של חשיבה חיובית עם נזירים

  • כ"ז אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב אני פשוט בהלם , קרובת משפחה שלי לומדת קאוצינג וסדנאות לחשיבה חיובית והמרצים שם הם נזירים , תאמין לי אני משתגעת לאן הגענו?! אני אמרתי לה שתזהר והיא אצרה לי שאני סתם עם הראש באדמה וזה רק חשיבה חיובית ולא קשור לדת אשמח לקבל תשובה מכם המלומדים ולהעביר אותה אליה היא עוד הוסיפה וסיפרה לי על הרב שהתעלל בבנות קטנות השם ישמור אותנו תודה

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי את הקשר בין אדם שפגע בבנות לבין לימוד עם נזירים.

לא הייתי בהרצאות כמובן ולכן אינני יכול לומר זאת באופן גורף, בוודאי שיש לחשוש שנזירים מלמדים את דתם בכל מיני דרכים אחוריות ה' ישמור ולא להיות בשיעורים מעין אלו חלילה.

אמת שקאוצי'נג יכול להיות דבר מבורך ומצויין, אבל אין ללמוד זאת מעובדי עבודה זרה שכל מהותם היא עבודה זרה.