האם הדפסת דפים במקום העבודה, זה גזל?

  • כ"ז אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, אני עובדת במשרד של חברה גדולה ונראה כי לא מקפידים כלל על הדפסות (כולל צבעוניות), אך בכל זאת אני מרגישה שאם אדפיס לצרכיי האישיים (כמו ברכה בדף צבעוני), יהיה זה גזל. חשבתי לשאול ולבקש רשות מהממונה הישירה שלי (אני מניחה שהיא תגיד שמותר, כיוון שהיא בעצמה מדפיסה חומר לימודי אישי וכו'..) אך היא בסך הכל גם עובדת תחת הסמנכ"ל הבכיר, ולשאול אותו זה לא שייך כיוון שלא מטרידים אותו בעניינים "זוטרים" אלא רק בענייני עבודה. מה דעת הרב בנושא?

תשובה

שלום וברכה

את יכולה להסתפק בלשאול את האחראית עלייך. בדרך כלל כאשר מדובר בדפים בודדים פה ושם אין הקפדה ואין צריך לשאול.