כשרות בשר<>

  • כ"ו אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, כל מה שקורה עם ענייני הכשרות מאוד מבלבל אותי. אני נוהג לאכול בשר אדום חלק (אם זה בית יוסף, הרב מחפוד, עטרה), ובשר עוף הכשר רגיל. אם במציאות קורה שהשחיטות הן לא תקינות, ואני בתור יהודי סמכתי על הכשרויות, ידונו אותי על זה בשמיים שאכלתי לא כשר? הרי אני בחיים לא יכול לדעת מה באמת קורה מאחורי הקלעים.

תשובה

שלום וברכה

אם תאכל רק מהדרין ולא תסמוך על כשרות רגילה, לא תיכשל לעולם במאכלות אסורות.