קביעת מזוזות, דג מושט

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב לאחרונה תשובות מאחרות לבוא,האם יש סיבה כלשהיא? שאלתי הקודמת: 1.אשה יהודייה הנשואה לגוי,האם אני יכול לדבר איתה לקבוע מזוזה בביתה? 2.בשבת האחרונה בירכתי על ראש חודש אלול,כמובן בטעות,עלי לברך רק בשבת הקרובה,שיום ראש חודש אלול ביום א וביום שני. מה עלי לבקש סליחה ומחילה? 3.דג לכבוד שבת,מושט,הוא בעל סנפיר וקשקשת,האם הוא כשר לברכה ולאכילה אם אני קונה אותו מחנות של גויים,כאשר בחנות אין מזוזה והכל מסביב כמובן לא כשר? רציתי לציין שאני גר בחו"ל ולכן זה המצב הקיים,לא מצאתי חנות של דגים בעיר שבעליה יהודים,לצערי. בכבוד רב מחכה לתשובתכם המהיר חובב גבריאל

תשובה

שלום וברכה
א. אפשר, ומצוה לעשות כן.
ב. זהו לא חטא. שום דבר לא קרה. ג. כשר למהדרין. תקנה אותו כמו שהוא ללא חיתוך ונקיון עם הסכין שלהם.
והנני בברכה