נישואי דתייה לחילוני

  • כ"ג אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום.מהי עמדת הרב לגבי נישואין בין דתייה (זרם בני עקיבא) לבין חילוני המאמין בקדוש ברוך הוא ומוכן לשמור שבת וחגים אך לא יותר מכך? האם שולל זיווג כזה?

תשובה

שלום וברכה

נישואין מעין אלו עלולים להיכשל מהר מאוד. גם אם הוא מוכן לשמור שבת בשבילך, אי אפשר ממש לסמוך על זה ומניסיון העבר זה לא עובד. כמו כן מריבות יצוצו חדשים לבקרים בעניין השבת הטהרה והכשרות

אי אפשר לחנך את הילדים לתורה ולמצות כאשר הילד רואה את אביו לא שומר מצוות וככל הנראה לא ישמור שבת.

אציע לראות את ההרצאה הבאה http://www.hidabroot.org/he/video/54501

נשמח לסייע בידכם.