מדוע אנו לא חולצים נעליים בתפילה

  • כ"ג אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב ! יש לי מספר שאלות : 1. ה' אמר למשה במעמד הסנה הבוער : ''של נעליך מעל רגליך '' אז מדוע שאנחנו במעמד של תפילה לא חולצים נעליים ? 2. בקידוש בערב שבת כשאבי מקדש ועושה ברכת המוציא וכולם עונים אמן כנ''ל על היין האם כל אחד מהסועדים עושה ברכת הנהנין על אחד מהם או שבזה שאבי קידש וכולם ענו אמו זה פטר אותם? 3. כשאני אוכל שני מאכלים או יותר שברכתם הראשונה אותו הדבר האם אני צריך לברך על אחד מהם וזה פוטר אותי מהשני ?ומה עושים שיש שניה מאכלים שהברכה הראשונה שלהם אותו הדבר אך הברכה האחרונה שלהם שונה ? אומרים את שניהם ??? 4. חברי בכיתה (בית ספר חילוני) הראה לי תמונה לא צנועה ואני כל כך משתדל לשמור את עיני וכשהוא הראה לי את זה נתתי לו סטירה כי זה לא הפעם הראשונה שהוא עושה את זה לי ולעוד ילדים ככה באונס . האם אני צריך לבקש סליחה ? או שלימדתי אותו לקח ? תודה רבה !!!

תשובה

שלום וברכה

1. רק במקום קדוש צריכים להוריד נעליים.

2. אם אביך מכוון להוציא ידי חובה והשומעים מכוונים לצאת, כולם יכולים לצאת.

3. לברך ברכה ראשונה אחת.  מי שאוכל משבעת המינים ושאר פירות שאינם שבעת המינים יוצא ידי חובה בברכת מעין שלוש.

4. לא לבקש סליחה.