צדקה_+

  • כ"ג אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב אם ניגש אלי אדם ברחוב לבקש צדקה איך אוכל לדעת אם הוא לא ישתמש בזה לרעה? כמה עלי להביא לו? ואם הוא עשה עם זה דברים לא טובים כמו לקנות סמים או דברים אחרים אז זה נחשב שאני עזרתי לו לחטוא בזה שתרמתי לו? איך אוכל לדעת. הרי רשום שאסור להשיב עני ריקם אז אני חייבת לתת לו צדקה אבל האם זה שייך אלי מה הוא יעשה עם הכסף? ואומרים שצריך לתת צדקה בשתי הידיים אם נתתי ביד אחת המצווה נחשבת ?

תשובה

שלום וברכה

כאשר האדם חשוד ניתן לתת חצי שקל או שקל, כך את מקיימת את מצוות הצדקה כראוי. בכל מקרה אינך אחראית למה שהעני יעשה אחר כך עם הכסף.