אינטואיציה

  • כ"ב אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום רב, יש דבר שאני פוחד ממנו, ולולי הפחד המחסום הזה הייתי מאוד יכול להצליח בחיים, אציין שאני לומד גרפולוגיה, והמושג הזה אינטואיציה, תומכת בי לפעמים, מה שאני קורא לזה סייעתא דשמיא המלווה אותנו בכל צעד ושעל, עכשיו אותי חינכו ואני מדגיש שאני למדתי בחינוך חרדי חסידי והוא חינוק נוקשה למדי, אך בשילוב לימודים חיוביים, אך במקום להנחיל לנו את דרך התורה בדרכי נועם הנחילו לנו את זה בצורה נוקשה ובלתי גמישה, על כל דבר שחשבנו בחשיבה מקורית קיבלנו ביקורת כאילו אנו אפיקורסים, כלומר היינו צריכין להיות מקובעים מחשבתית כי אחרת חלילה אנו עלולים לאבד את דרך התורה ודרך השם ר"ל, עם השנים גדלנו והתפכחנו ואנו לומדים שמותר לחשוב אחרת ואדרבא למצוא את השם יתברך בכל מקום, ולחיות אותו בכל עת, ולא כל פעם שצצה לנו רעיון שהוא אחרת מכפי שלמדנו גורמת לנו קונפליקים פנימיים עד כדי התפחות של הפרעות נפשיות כמו כפייתיות וOCD וחרדות איומים כאלה ואחרים,עכשיו שאלתי האם אינטואיציה היא דבר מסוכן לאדם ? או שאני סתם מפחד מזה, אני מדגיש שברצוני להשתמש עם האינטואיציה בכדי לעזור לאנשים וכו', ואני קורא לזה יותר סייעתא דשמיא, השאלה היא גם שהפחידו אותי שהיו אנשים צדיקים שהשתמשו בכוחות כאלה ואחרים וזה היק להם פיזית או נפשית ואף גם עלה להם בחיים האם זה נכון ? או סתם הפחדה של הסטרא אחרא . אשמח למשוב ענייני וחיובי תודה רבה רבה לכם ולכל צוות הידברות,

תשובה

שלום וברכה

צר לי לשמוע עלהשטויות שהכניסו לך.

אינטואיציה היא המתנה הגדולה שבורא עולם נתן לנו כדי שנוכל להבין ולהרגיש נכונה את הדברים ולפעול לפי זה.

אין בזה כל בעיה בשום צד.

אשמח לסייע עוד,

בברכת הצלחה גדולה בדרכך,