שאל את הרב - כללי

מצוות עשה שהזמן גרמא

  • ז' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום, בספר האהבה במשנה תורה של הרמב"ם בהלכות ציצית ט' כתוב שנשים ועבדים שרוצים להניח תפילין, ללבוש ציצית ושאר מצוות שנשים פטורות מהן לא ממחין בידן, ז"א שלא מתנגדים. הסברה הזו מצדיקה את "נשות הכותל" והרפורמים והקונסרבטיבים. אשמח אם תסבירו את כוונת הרמב"ם כי אני בטוח שזו לא הייתה הכוונה שלו. תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

רפורמים וקונסרבטיביים בכלל לא מתעניינים בהלכה. סקרים הראו שרוב הרפורמים כופרים בקיומו של אלוקים, ולא מאמינים בתורה. הם עושים את מה שהם עושים מסיבה "תרבותית", ונשות הכותל עושות זאת בעיקר בשביל להכעיס (הם הולכות לכותל ובכוונה שרות בקול רם וצועקות כדי להפריע למתפללים).
קרוב לודאי שהתפילין שלהן פסולות, כי הן אינן מניחות תפילין מתוך אהבה והקפדה על ההלכה.

ראה כאן על רפורמים שעשו בר מצווה לכלב:

ולגבי שאלתך על תפילין וציצית - יש על כך מחלוקת אם מותר לאשה, משום הפסוק "לא יהיה כלי גבר על אשה", ולהרבה דעות מותר לאשה להניח תפילין בבית. אך בפרהסיה הדבר גורם להקלה במצוות ולשבירת גדר.

בברכה,
דניאל בלס