שאל את הרב - כללי

העולם נקרא עולם מלשון העלם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אם העולם נקרא כך מלשון העלם ומעיד על הסתר הפנים של הקדוש ברוך הוא בעולם אז מדוע יש עולמות גבוהים כמו למשל עולם האצילות שאין שם הסתר פנים ועדין נקראים עולם מלשון העלם מדוע?

תשובה

כיון שכל מציאות עולם, גם העולם הנעלה של האצילות, תיתכן רק על ידי העלם אורו של הקב"ה, כי מבלי העלם וצמצום אור לא היה יתכן אפשרות של מציאות נוספת בעולם מלבד מציאותו של הקב"ה הממלא את כל העולמות.

ואכן נגעת בסוד הסודות, וזהו ההתחלה של לימוד הקבלה, כפי שתראה בהתחלת ספר עץ חיים, ובהתחלת ספר אוצרות חיים של האר"י ז"ל.

בהצלחה - מנשה ישראל