הבת שלי לומדת בביה"ס שמשותף ל שלושת הדתות יהודים מוסלמים נוצרים האם יש איסור הלכתי או מניעה דתית כל שהיא?

  • כ"ו אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום הבת שלי לומדת בביה"ס שמשותף ל שלושת הדתות יהודים מוסלמים נוצרים אין לי חשש שביתי תחליף דת זאת מיכוון שההבדלים מדוברים בביה"ס ואף מתחדדים הבת שלי יודעת שהמוסלמים מתפללים במסגד נוצרים בכנסייה יהודים בבית כנסת היא מודעת להבדלים שיהודים לא מערבבים חלב ובשר, מוסלמים ונוצרים כן יודעת שיש מזוזות בבתי יהודים ועוד איך מתפלל יהודי איך מוסלמי וכו בקיצור היא מודעת להבדלים המהותיים הבת שלי מרוויחה 3 שפות זה בית ספר המדבר על ערכים של שיוויון ושלום אהבת הזלות ושכולם שווים בפני האל האם יש איסור הלכתי או מניעה דתית כל שהיא?

תשובה

שלום וברכה

טעות גדולה היא לשלוח את ביתך לבית ספר שכזה, כאשר ביתך תמצא חבר נוצרי לא תוכלי לעמוד בפניה. אם כל הדתות שווים בפני האלהים תוכל ביום מן הימים להחליט שהיא רוצה לשנות את דתה ללא כל דבר שימנע ממנה לעשות כן.

הוציאי אותה מבית ספר זה במהרה, לפני שיהיה מאוחר מידי. אם ביתך לא תחונך שדת ישראל היא דת האמת, אשר את עם ישראל בחר ה` לעבדו ולעשות את כל מצוותיו, היא תתבולל בקלות בין העמים רחמנא ליצלן. אהבת הזולת היא תוכל לקבל בלימוד בבית ספר תורני, ולא ע"י התערבות בגויים.

אל תשתהי ,