תעודת מכירת חמץ

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום כעת לאחר שחג הפסח עבר כשאנו רוצים לקנות בחנות עלינו לברר שאכן החנות עשתה מכירת חמץ עד מתי עלינו לברר האם גם עוד שלושה חודשים שכבר נהיה אחרי חג הפסח עלינו לברר שאכן הייתה מכירת חמץ? ודבר נוסף האם בעל חנות ירקות ופירות בלבד צריך לברר האם הוא עשה מכירת חמץ בחנות? בתודה מראש..

תשובה

שלום וברכה

חנות שעשתה מכירה אפשר לסמוך עליה לעולם.

חנות שלא עשתה מכירה קשה לאמוד את הזמן שאסור לקנות וכל דבר לפי התאריך שהוא הזמין סחורה חדשה מהחברה שמוכרת בדרך כלל את החמץ.

חנות פירות וירקות לא צריכה מכירת חמץ.

וכן כל מוצר שאין בו חשש חמץ מותר לקנות גם ללא שטר מכירת חמץ.

בברכה - בנימין שמואלי