רציתי לשאול איזה איסורים יש בחול המועד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! רציתי לשאול איזה איסורים יש בחול המועד האם אפשר לעשות הכל כמו בימי חול או שיש גם אסורים מסוימים כמו בחגים ובשבתות. . תודה מראש

תשובה

ימי חול המועד אסורים בעשיית מלאכה.

עבודות בישול ונקיון בבית, מותרות.

וכן כל מלאכת דבר האבד, דהיינו שאם לא יעשה אותה יתקלקל משהו, מותר לעשותו בימי חול המועד.

כמו כן עבודות תיקון מערכות חיוניות בבית, שאי אפשר להסתדר בלעדיהם, כמו תיקון מקרר, אינסטלציה, וכדומה. מותר לעשותו בימי חול המועד.

חג שמח - מנשה ישראל