האם מותר לאכול בשר עם ג’לטין דגים?

  • י"ח שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, הכנתי בבית רוטב צ'ילי לתיבול עופות/בשר, וכדי להסמיך אותו שמתי ג'לטין דגים (ג'לי). לאחר מעשה חשבתי אולי אסור לתבל איתו בשר, כי לא אוכלים בשר ודגים יחד. אשמח לשמוע מה ההלכה פוסקת בעניין זה. תודה מראש ויישר כוח

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין מותר לערב ג'לטין דגים עם בשר, כיוון שהוא נעשה מעצמות יבשות של דגים, ולכן אין עליו שם דגים.

מקורות: יעויין שו"ת יביע אומר חלק ח' (חלק יורה דעה סימן יא). וע"ע כיוצא בזה בספר אשרי האיש חלק יורה דעה חלק א' (פרק ז סעיף ח) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל, ובשו"ת דברי בניהו חלק י"ז (סימן כז) ובשו"ת אשר חנן חלק א' (סימן לז). אמנם ראה בשו"ת דברי דוד חלק ג' (חלק יורה דעה סימן יח).

בברכה,

הלל מאירס