איך להתקרב אם הפחד גדול ממך?

  • י"ח שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב אני בחורה בת 31, גדלתי בבית חילוני. לפני גיל 10 התחיל אצלי דיכאון קליני.. במהלך גיל ההתבגרות הורי מעט התקרבו לדת, אבל אני לא הצלחתי בגלל פחד מאוד גדול, ומשם גלשתי לעולם של אלכוהול וסמים. לאחר מכן התגלו אצלי חרדות, אחת מהן זה פחד מדת. בעשור של גיל ה20, לא הצלחתי לשמוע מילה על הדת, כל דיבור על דת העלה אצלי חרדות, לא הצלחתי לשמוע מילה שקשורה לדת (למרות שכל הזמן הזה שמרתי כשרות ומסורת בסיסית). היום אני יוצאת עם בחור מתחזק, ניסיתי בכל כוחותי לגלות את הדת (עם כל הפחדים והחרדות), תחילה זה היה לי טוב.. אבל ככל שלמדתי ושמעתי יותר, החרדות גדלו והפכו אותי לאדם מתוסכל ועצבני. התרחקתי, אם כי לקחתי עלי "מודה אני" ונטילה בבוקר. מעבר לזה אני לא יכולה לשמוע מילה על הדת, אני רק שומעת ומתחילה להתעצבן ומתחילות אצלי מחשבות קשות, מטרידות, רצון לברוח לסמים, תסכול, פחד, חרדה, כעס. אמרו לי ללכת לרבנית, אבל אני לא מסוגלת, לא יכולה לשמוע מילה. אין בי שום יכולת לספוג מידע בנושא, אני מרגישה שהמוח שלי מתפוצץ ורק בא לי לברוח, שאין לי אויר. מה אני אמורה לעשות? איך אני יכולה לנסות להתקרב אם בשניה הראשונה שהנושא עולה החרדות והפחדים מתגברים ומשתקים אותי? אשמח מאוד לתשובה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אין לך ללכת כעת לרבנית אלא לעזרה מקצועית שתתן לך את הכלים להתחזק ולהתגבר על כל הקשיים ועל המפריעים לך הגורמים לך חרדות ופחדים עצומים כאלו. אציע שתפני לבית החם https://www.bayit-cham.org.il/he הם יפנו אותך למומחה בתחום זה שישחרר לך את כל הפחדים והדאגות.