נטילת ידיים לאישה שקמה להניק בלילה

  • י"ז שבט התשע"ו

שאלה

שלום: אישה אשר מניקה ולצורך זאת קמה בלילה כמה וכמה פעמים, האם כל פעם שקמה ולפני שניגשת לתינוק צריכה ראשית ליטול ידיים ולברך ברכות השחר? תודות

תשובה

שלום רב,

את לא חייבת ליטול ידיים כשאת קמה באמצע הלילה כדי להניק, אמנם יש עניין ליטול ידיים בלי ברכה (יעויין הליכות שלמה חלק א' פרק יג סעיף טז), ועל כל פנים נטילה עם ברכה תעשי רק אחרי הקימה הסופית בבוקר.

והוא הדין לברכות השחר שיש לברך רק אחרי הקימה הסופית (אמנם מי שקם באמצע הלילה כדי להתפנות, צריך ליטול ידיים ולברך מיד אחר כך אשר יצר, יעויין משנה ברורה סימן ד סק"ג).

בברכה,

הלל מאירס