מראה שונה

  • ט"ו שבט התשע"ו

שאלה

מדוע בני האדם נולדים שונים במראם אחד מהשני? יש לכך סיבה ורמז על האדם?

תשובה

שלום וברכה,

כן. אמרו חז"ל: "כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות" (ברכות נח ע"ב). על משה רבנו נאמר: "מנה עליהם מנהיג שיהא סובל כל אחד ואחד לפי דעתו".

ה' ברא את בני האדם עם פרצופים שונים, במטרה שנכיר בכך שכל אדם הוא בריה בפני עצמה, ויש לו אופי ודעות המיוחדות רק לו. וכפי שאנו מקבלים את העובדה שפרצופו שונה משלנו, כך גם עלינו לקבל את העובדה שדעותיו שונות משלנו.

כמו כן,
ישנה משמעות לכך שכל אדם נברא מיוחד בפרצופו ובאופיו, כי באופן זה כל אדם משלים תיקון מיוחד של נשמתו בעולם - שאף נשמה אחרת לא יכולה להשלים במקומו:

פרצופו של האדם יכול לרמז על אופיו, ויש על כך התייחסות בקבלה בלימוד הנקרא בשם "חכמת הפרצוף":

בברכה,
דניאל בלס