כשרות בשר<><<<

  • ט"ו שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, מספר שאלות שמטרידות אותי ביום-יום ואודה לך אם תבהיר לי את הנושאים בתשובותיך . כיום מתפרסמים המון סרטונים על אי אכילת בשר שזה לא בריא לנפש, וישנם טוענים אף כי זה אסור ע״פ התורה . מעבר לזאת יש עדויות של שוחטים חרדים שטוענים כי כל הבשר שאנחנו אוכלים (מכשרות רבנות ועד מהדרין) הינם בגדר טריפות .. שאסור לאכול אותם . רציתי לשאול האם יש אמת בדבר ? ובנוסף לזאת אני אדם ששומר כשרות ואוכל רק במקומות בעלי תעודת כשרות בתוקף , אומנם אין כשרות ספציפית שאני שומר אלא על כשרות רגילה . ובכן , אם מאחורי הקלעים הבשר שהגיע לאותה מסעדה נשחט שלא כהלכה או מסיבה כלשהי המאכל לא כשר באי ידיעתי , האם אני נחשב כאדם שחטא באכילת טריפה .. עצם שזה היה באי ידיעתי ? או שבגלל כל הסרטונים שמעידים כי כל המוצרי בשר שאנחנו רוכשים (בסופרים , ובמסעדות) אני כן חוטא כי בעצם אמרו לי והזהירו אותי ? 2. האם כאדם ממוצא ספרדי עליו לאכול בשר שהוא מינימום חלק? או שע״פ הלכה אני יכול לאכול כל בשר שהוא כשרות רגילה ? אני נורא מבולבל ואשמח לדעת כיצד עליי להתנהג . תודה רבה ובשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

א. יהודי ספרדי אכן חייב להקפיד על בשר חלק ולא רק כחומרא.

ב. אין להתייחס לסירטונים כאלו ואחרים וניתן בהחלט לסמוך על כל כשרות מהודרת של רב ירא שמיים.