שאל את הרב - כללי

מות רחל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד לכבוד הרב שלום וברכה. ידוע כי נשים מתות בלידתן משום שאינן זיהורות בשלושה דברים: חלה, הדלקת הנר ונידה. אז אם כן מדוע רחל אימנו מתה בלידתה? הרי לא ניתנו מצוות לפני מעמד הר סיני. תודה מראש ויישר כח על עבודת הקודש!!

תשובה

שלום וברכה

רחל לא מתה מפני אחד מהחטאים האלו.

בטעם מות רחל נשפכו קולמוסים רבים, ואחד מהם הוא שיעקוב קילל את מי שלקח את תרפי לבן שמות יומת ועל כן נפטרה רחל שהשטן מקטרג בשעת הסכנה.

ועוד נאמרו בדבר טעמים נוספים

בברכה  -בנימין שמואלי