שלום|||

  • י"ג שבט התשע"ו

שאלה

שלום רב יש לי כמה שאלות 1. בקשר לכשרות תרופות. אחרי החזרה בתשובה אני מתחילה לדאוג בקשר לכשרות התרופות.כשרופא נותן לי תרופה כדורים לקחת הרי לא כתוב על זה כשרות. האם מותר לי לקחת את התרופה הזו כדי להירפא?? אני למשל לוקחת אוגמנטין. מותר? או כל תרופה אחרת??? 2. בקשר לברכת המזון אני מתחילה להגיד אחרי מים אחרונים חובה את "למנצח למנגינות מזמור שיר" ואז "אברכה את השם בכל עת" ואז "ברוך אתה...", האם זה נכון? או שאני צריכה להתחיל מ"ברוך אתה השם..." בלי אברכה למנצח בנגינות...? 3. בהבדלה אני זאת שעושה במשפחה כי רק אני חזרתי בתשובה האם מותר לי להגיד אחרי הצליחנו כי הם לא יודעים שצריך להגיד אמן ובמקום זה הם חוזרים אחרי הצליחנו אומרים שוב הצליחנו..חח אז אני אומרת להם אמן כאילו תגידו אמן. האם זה בסדר שאני אומרת אמן באמצע ההבדלה שאני עושה? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. תרופה מותרת גם ללא כשרות. רק בתרופות סירופ או למציצה שיש בהם טעם, ראוי לבדוק את הכשרות.

2. ראוי מאוד לנהוג כפי שאת נוהגת. עיקר ברכת המזון מתחיל ב"ברוך אתה ה'...

3. מותר לך כי זה לפני ברכת בורא פרי הגפן.