אבן סיטרין

  • י"ב שבט התשע"ו

שאלה

שלום רב, אני מעוניינת לשאול ולשתף במקרה שקרה לי היום. ניגשה אליי אישה כשהייתי בתחנת אוטובוס והתחילה לדב איתי על מטפחות (אני עם כיסוי ראש). ברור לי שהיא חיפשה לפתח איתי שיחה ועניתי לה בנעימות. באמצע השיחה היא אומרת לי, "שימי אבן סיטרין בארנק שלך, אני יכולה לראות אנרגיות ואני רואה שיש לך בעיות בפרנסה". מה שנכון- יש לי בעיות בפרנסה מאז שאני התחלתי לעבוד בגיל העשרה, שמתי לב שבאופן יוצא דופן אין לי פרנסה, אף פעם לא עבדתי במקום עבודה יותר מארבע חודשים או קצת יותר. לכן התפתתי לשאול אותה מהכין אני משיגה את האבן והיא אמרה לי שהיא יכולה למכור לי ב-10 ש"ח, נתתי לה את המטבע והיא מסרה לי אבן קטנה בצורת אליפסה בערך בגוונים של צהוב כתום חום. השאלה היא מה ההלכה בעניין דברים מסטיים כאלה, אני מאמינה בה', ובאמיתות של תמים תהיה עם עם ה' אלוקך.. ה' כול יכול ישלח לי את השפע הכלכלי אם מגיע לי- כנראה אני פשוט צריכה להתפלל על זה יותר... ויותר. לסיכום- השאלה היא האם יש בעיה הלכתית לשאת אבנים כאלו עם האדם על מנת לפתוח לו צינורות שפע מסויימים? והאם האבן יכולה במקביל להזיק? ובכלל אם ידוע ביהדות על סגולות של אבנים בכלל ובפרט אבן הסיטרין. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ההלכה מתירה להשתמש בסגולות. אם כי לא ידוע לי על מקור כלשהו למעלותאבו זו כסגולה.

אין להתרגש מכך שהאשה הצליחה לנחש שאת בקשיי פרנסה, רוב רובם של האנשים יענו על שאלה של קושי פרנסתם בחיוב.