אמא נפטרה האם רצון האל למרות המחדלים?

  • י"א שבט התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום רב, אמא נפטרה בי"ד בטבת והיו מחדלים בית החולים. אומרים לי שו היה עתה ורצון האל האם אכן כך?לולא המחדלים אני מאמינה שאמא היתה חוזרת הביתה. דבר נוסף סיפרו לי שאדם לפני שנפטר מרגיש 40 יום לפני המוות שהוא ימות רק שלא יכול להגיד ולא לספר . אנא תשובתכם בהקדם. תודה

תשובה

שלום וברכה

אכן פטירת אימכם ז"ל מנוחתה עדן, היתה בגזירת שמים ולא עקב מחדלי הבית חולים. בורא עולם גרם שיהיו מחדלים בעת שהותה בבית החולים כי כבר הגיעה זמנה.

האדם לא יודע ולא מבין מה הוא מרגיש והוא עצמו לא יודע שהרגשה פלונית מבשרת בעצם את פטירתו.