האם לפי התורה קיימים 9 כוכבי לכת במערכת השמש?

  • י' שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. קראתי כתבה באינטרנט הטוענת שאסטרולוגים מצאו זה עתה כוכב לכת תשיעי במספר. עד כה, עולם המדע הכיר ב8 בלבד. רציתי לשאול האם יש אזכור בתורה לעניין? אמנם יש מיליארדים של כוכבים ביקום, יחד עם זאת, כוכבי הלכת במערכת השמש הם הכי קרובים לכדור הארץ. אודה מאוד לתגובתך יום טוב

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

נראה לי שהתכוונת לכתוב "אסטרונומים". והכוכב שעליו דנים כעת נקרא בשם "כוכב X", אך קיומו של כוכב לכת זה עדיין לא הוכח. מכל מקום, גם אם הוא קיים, אין זה כוכב לכת גדול במיוחד, ואין לו השפעה ידועה על מערכת השמש שלנו.
איני מכיר התייחסות מיוחדת בתורה לעניין מספר כוכבי הלכת, שהרי התורה לא החשיבה את האמונה במזלות, ואף לימדה שעם ישראל הוא מעל המזל.

בברכה,
דניאל בלס