מה הסכום שיש לתת זכר למחצית השקל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום האם הפרשה של השבת הבאה עלינו לטובה זו השבת שנותנים צדקה זכר למחצית השקל? 2.מה הסכום שיש לתת זכר למחצית השקל?ולמי נותנים צדקה זו של מחצית השקל בתודה מראש.. .

תשובה

שלום וברכה

את המטבעות של מחצית השקל יש לתת בתענית אסתר, ונותנים שלוש מטבעות של חצי שקל, ובדרך כלל נותנים את זה לבית הכנסת .

כעת בשבת זו פרשת משפטיםשבת שמברכים את חודש אדר, אנו קוראים רק את הפרשה של תרומת מחצית השקל, זכר לכך שאחד באדר היו משמיעין על השקלים בכל הערים, להזכיר לציבור לתת את מחצית השקל, לצורך הקרבנות.

אנו שלא זכינו למצוה זו מקיימים את המצוה ע"י ונשלמה פרים שפתינו ובעיקר על ידי ההשתוקקות שבלב לקיים את המצווה, ובזה נחשב כאילו הקרבנו את כל הקרבנות.

בברכה - בנימין שמואלי