כיבוד הורים:{{

  • ח' שבט התשע"ו

שאלה

שלום. 1.האם אני בתור בת יכולה לטפל באבי ו/או אמי? לקלח אותם? להלביש אותם? להאכיל אותם? 2. האם זה מוסרי להכניס אב ו/או אם לבית אבות? תודה

תשובה

שלום וברכה

1. מצוות כיבוד אב לעשות את כל הדברים שציינת.

2. הכל תלוי לפי הנסיבות. עצם העברתם לבית אבות בעת הצורך בהסכמתם או כאשר הם כבר תשושים ואינם יכולים להתנגד או להסכים, יכולה להיות הדבר הכי נכון ובכך לקיים את מצותכיבוד הורים בשלימות. המחשבה העיקרית צריכה להיות תמיד מה הכי טוב לרווחת ההורים ולפי זה יש לנהוג.